Gillerts kennel

Norsk Lundehund

Valpplaner

Parning har skett mellan Bliss och Niilas. Två underbara hundar med mycket bra temperament. Inavelsgraden i 5:e generationen ligger på 0,2%. Nu hoppas vi på smått i mitten av april. 

Bliss (Gillerts Bliss) är en liten och mycket go tik som mest vill sitta i knät och mysa. Bliss är social, trygg och mycket vacker i sin mörkröda färg. Bliss har gått bra på utställningar. Hon har fått tre svenska, ett nordiskt och ett norskt certifikat. Hon har också blivit både BIM (bäst i motsatt kön) och BIR (bäst i ras).

Bliss och Belina (bilden) är två mindre och mycket söta töser som också fått fina utmärkelser på utställningar. De är båda sociala och sällskapliga och vill gärna krypa upp i knät.

Niilas (Häggetorps Lunde Niilas) är en medelstor hanhund som går bra ihop med alla. Niilas är mycket trygg, social och lättsam. Han är också en ståtlig hanhund som har fått fina utmärkelser på de utställningar han varit på. Niilas har två svenska certifikat och ett BIR (bäst i ras).

Niilas är en mycket social och lättsam hund som går ihop med de flesta. Niilas vill gärna ströva fritt ute, men är alltid i närheten. Niilas är av medelstorlek och har också fått fina utmärkelser på utställningar.  Den Norska Lundehunden är en frisk ras. Många sjukdomar som drabbar andra raser är Lundehundarna förskonade ifrån. Däremot har den moderna spannmåls- och stärkelserika kosten lett till att vi fått alltfler sjuka hundar inom alla raser. Det handlar om kostrelaterade åkommor såsom klåda, allergier, pälsproblem, mag- och tarmsjukdomar, diabetes mm. Även genetiska sjukdomar har lättare att aktiveras med en kost som påfrestar matsmältningssystemet och försämrar immunförsvaret. Om de mag- och tarmproblem som kan drabba Lundehundar kan du läsa mer om under fliken Tarmhälsa. 

Den naturliga kosten för hundar är råa animaliska produkter. Studier har visat att hundar som helt eller delvis äter råa kött- och inälvsprodukter håller sig friskare. Det beror på att hundarnas matsmältningssystem är skapat för att äta animalisk föda och att därför kan tillgodogöra sig näringen från denna bättre. Detta gäller även för viktiga matsmältningsenzymer och goda tarmbakterier vars uppgift är att balansera tarmen och stärka immunförsvaret, vilket är en förutsättning för ett långt och friskt liv. Studier har också visat att den råa födan ger hälsoeffekter på valpar redan i moderlivet samt att de blir friskare i vuxen ålder. Kosten är därför mycket viktig och vi hoppas att våra valpköpare vill dela detta intresse med oss så att vi kan hjälpa varandra att hålla rasen frisk och sund. Läs gärna mer om de tarmproblem som kan drabba Lundehundar i fliken Tarmhälsa samt om kostens betydelse och naturlig utfodring i fliken Kost. 


Om du är intresserad av en valp
 efter Bliss och Niilas 
är du välkommen att skicka ett meddelande och berätta om dig själv, din familj, dina intressen och det liv du vill att din Lundehund ska få tillsammans med dig. Valparna kostar 20.000 svenska kronor. När du köper en valp från oss får du med dig köpeavtal, registreringsbevis, ID-märkning, veterinärbesiktningsintyg, EU-pass och information om skötsel, utfordring, vaccinationer, avmaskning mm. Dessutom medföljer även färskfoder inför hemresan, 1 påse spannmålsfritt torrfoder, matskål, naturligt hundgodis, halsband, koppel, filt som luktar mamma, klosax, klotång, gosedjur, populära leksaker, renhorn samt Lundeboka.