Gillerts kennel

Norsk Lundehund

Valpplaner Bore och Cindra

 

 

 Bore är en liten hanhund som älskar äventyr. Bore är social, samarbetsvillig, nyfiken och sällskaplig. Bore är också en vacker hanhund med flera utmärkelser.

Cindra är en smäcker, medelstor tik med härligt lynne. Cindra är charmig, lekfull, påhittig och kelig. Cindra har även fått mycket fina omdömen från utställningar.

Den Norska Lundehunden är en frisk ras. Många sjukdomar som drabbar andra raser är Lundehundarna förskonade ifrån. Däremot har den moderna spannmåls- och stärkelserika kosten lett till att vi fått alltfler sjuka hundar inom alla raser. Det handlar om kostrelaterade åkommor såsom klåda, allergier, pälsproblem, mag- och tarmsjukdomar, diabetes mm. Även genetiska sjukdomar har lättare att aktiveras med en kost som påfrestar matsmältningssystemet och försämrar immunförsvaret. Om de mag- och tarmproblem som kan drabba Lundehundar kan du läsa mer om under fliken Tarmhälsa.

Den naturliga kosten för hundar är råa animaliska produkter. Studier har visat att hundar som helt eller delvis äter råa kött- och inälvsprodukter håller sig friskare. Det beror på att hundarnas matsmältningssystem är skapat för att äta animalisk föda och att därför kan tillgodogöra sig näringen från denna bättre. Detta gäller även för viktiga matsmältningsenzymer och goda tarmbakterier vars uppgift är att balansera tarmen och stärka immunförsvaret, vilket är en förutsättning för ett långt och friskt liv.

Studier har också visat att den råa födan ger hälsoeffekter på valpar redan i moderlivet samt att de blir friskare i vuxen ålder. Kosten är därför mycket viktig och vi hoppas att våra valpköpare vill dela detta intresse med oss så att vi kan hjälpa varandra att hålla rasen frisk och sund. Läs gärna mer om de tarmproblem som kan drabba Lundehundar i fliken Tarmhälsa samt om kostens betydelse och naturlig utfodring i fliken Kost.

Om du är intresserad av en valp efter Bliss och Niilas är du välkommen att skicka ett meddelande och berätta om dig själv, din familj, dina intressen och det liv du vill att din Lundehund ska få tillsammans med dig. Valparna kostar 20.000 svenska kronor.