Gillerts kennel

Norsk Lundehund

Valpar och valpplaner

Den 9 oktober födde Isa tre stora, fina och välmående valpar. Först kom en tik och sedan två hanhundar. Läs mer om Isa och hennes valpar i fliken C-kullen. 

Om du är intresserad av en valp, skicka ett meddelande till mig och berätta om dig själv, din familj, dina intressen och det liv du vill att din Lundehund ska få tillsammans med dig. Våra valpar kostar 20.000 kronor, vilket en del uppfödare av Lundehund tycker är för mycket. Man vill att alla ska ha råd att köpa en Lundehund och att priserna ska hållas nere därav. Jag resonerar så här. De flesta renrasiga hundar av mindre typ säljs för 20.000 kronor idag. Att Lundehunden då skulle ha ett lägre pris, är inte relevant eftersom priset på hunden också är en värdemätare. Lundehunden är en unik ras och en alldeles speciell liten hund som också är svår att avla fram då de är så sällsynta och får så små kullar. Så därav håller jag fast vid priset 20.000 kronor. I Norge kostar de också runt 20.000 kronor när man räknar om den norska kronan till svenska kronor. 

Det finns också en möjlighet att köpa en valp med avelsrätt eller bli fodervärd. Avelsrätt innebär att du betalar halva priset för valpen och i gengäld får jag låna tiken för en kull och hanhunden för tre kullar. Därefter är hunden din. Fodervärd innebär att du inte betalar något för valpen och att jag får långa tiken för två kullar och hanhunden för sex kullar. Sedan är hunden din. För att det ska fungera praktiskt, bör du bo i norra delen av Sverige. 

Du får också med dig det som din valp behöver den första tiden. Förutom köpeavtal, registreringsbevis, ID-märkning och veterinärbesiktningsintyg samt information om skötsel, utfordring, vaccinationer, avmaskning mm. medföljer även följande med några variationer: EU pass, valpfoder den första tiden, halsband och koppel, filt, matskål, klotång, fil, naturligt hundgodis, gosedjur, populära leksaker, renhorn, boken ”Hundlekar och stimulerande träning för smarta hundar” samt Boken ”Min hund vill ha riktig mat.”